Ja nisam verovala a ispala je mmmmmm

Potrebno vam je:
Šolja od čaja mleka
2/3 kockice kvasca
3 kašike šećera
pola kašičice soli
1 margarin
2 jajeta + žumance za premazivanje
malo manje od 1 kg brašna.
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, odmah dodati margarin, jaja i brašno, posoliti. U to dodati brašno i mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Testo podeliti na 6 delova i odmah razvući. Filovati po želji. Premazati žumancem i staviti u hladnu rernu. Peći oko 1/2 sata na 200 C ili dok ne dobije zlatno žutu boju.


Potrebno vam je:
Šolja od čaja mleka
2/3 kockice kvasca
3 kašike šećera
pola kašičice soli
1 margarin
2 jajeta + žumance za premazivanje
malo manje od 1 kg brašna.
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, odmah dodati margarin, jaja i brašno, posoliti. U to dodati brašno i mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Testo podeliti na 6 delova i odmah razvući. Filovati po želji. Premazati žumancem i staviti u hladnu rernu. Peći oko 1/2 sata na 200 C ili dok ne dobije zlatno žutu boju.
Slana varijanta (sa mesom i sirom)
Slatka varijanta (sa makom)
Fil za slatku štrudlu-
1/2 kg maka
1/2 l mleka
4o0 gr šećera
100 gr blanširanog badema
Prokuvati mleko i šećer, sipati mleveni mak, mešati par minuta i dodati badem. Prohladiti i filovati štrudlu.
No comments:
Post a Comment