Evo varijante poznate torte od pohovanih paprika.
Potrebno je:
6 mesnatih pečenih paprika + 100 gr brašna, 100 gr prezli, 2 jajeta i ulje za pohovanje.
3 dl kisele pavlake
200 gr majoneza
9 listova šunke
100 gr seckanih oraha
beli luk
1 list oblande.
Priprema:
Paprike očistiti od semenki i kožice i posoliti. Otvoriti po sredini. Tako otvorene uvaljati u brašno, jaje pa u prezlu. Pohovati u vrelom ulju.
Pomešati majonez i pavlaku i u to dodati beli luk po ukusu. Oblandu staviti na suvu krpu ili papir za pečenje. Polovinom smese premazati list oblande. Poređati na oblandu paprike i ostaviti da tako odstoji 15-ak minuta, dok ne omekša oblanda. Paprike premazati polovinom preostale smese, posuti seckanim orasima, poređati listove šunke i premazati preostalom smesom od pavlake i majoneza. Čvrsto umotati i ostaviti da odstoji minimum 2 sata pre služenja.
Savet +
Kada pohujete meso, papriku ili neko povrće koristite list folije. Na foliju prospite brašno i prezlu i direktno tu uvaljajte ono što pohujete. Tako ćete izbeći da vam se po tanjiru lepi poh masa a i potrošićete manje sastojaka.
Potrebno je:
6 mesnatih pečenih paprika + 100 gr brašna, 100 gr prezli, 2 jajeta i ulje za pohovanje.
3 dl kisele pavlake
200 gr majoneza
9 listova šunke
100 gr seckanih oraha
beli luk
1 list oblande.
Priprema:
Paprike očistiti od semenki i kožice i posoliti. Otvoriti po sredini. Tako otvorene uvaljati u brašno, jaje pa u prezlu. Pohovati u vrelom ulju.
Pomešati majonez i pavlaku i u to dodati beli luk po ukusu. Oblandu staviti na suvu krpu ili papir za pečenje. Polovinom smese premazati list oblande. Poređati na oblandu paprike i ostaviti da tako odstoji 15-ak minuta, dok ne omekša oblanda. Paprike premazati polovinom preostale smese, posuti seckanim orasima, poređati listove šunke i premazati preostalom smesom od pavlake i majoneza. Čvrsto umotati i ostaviti da odstoji minimum 2 sata pre služenja.
Savet +
Kada pohujete meso, papriku ili neko povrće koristite list folije. Na foliju prospite brašno i prezlu i direktno tu uvaljajte ono što pohujete. Tako ćete izbeći da vam se po tanjiru lepi poh masa a i potrošićete manje sastojaka.
Jako mi se sviđa, volim takve stvarčice:)
ReplyDelete