Ja nisam verovala a ispala je mmmmmm
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0aVi5TL67B3WZufRJ8adRHjkaoXAX0AZZ-fkJLO4AyngctzCY2nFURPG4xAIaNUtAFalnrBAydFUdYt7d-kNYjiW4Veb6tZ8RPqTwL3rvMPjThWG-EZFBEPlisQGa7hOewS0MoqKId0o/s320/DSCI1240.JPG)
Potrebno vam je:
Šolja od čaja mleka
2/3 kockice kvasca
3 kašike šećera
pola kašičice soli
1 margarin
2 jajeta + žumance za premazivanje
malo manje od 1 kg brašna.
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, odmah dodati margarin, jaja i brašno, posoliti. U to dodati brašno i mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Testo podeliti na 6 delova i odmah razvući. Filovati po želji. Premazati žumancem i staviti u hladnu rernu. Peći oko 1/2 sata na 200 C ili dok ne dobije zlatno žutu boju.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoYu-wfT27aDWEYOGujvNiKKDrYMiFuPkmDruj_c7lFdNiYRRqsAPWHqlk4niZk4sAK_ZK4Q19rCdn1s898-TTDMW5W-BSbpojGboQ0MgTRxPTJoMYU3QhSth4vWtZf2cnMN1jnwYtFcY/s320/DSCI1241.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8DNicbDKImAuElFzFtj_9rCYAQ9ULrbbaO8xfrXCtRraj1xoxnBnxJHn5CRu5rJHRypCh80tUzptgQJcKsACj3howFUIPOco1kczSCATXBOyTSAa4bmlRdVrcXDzFhITvsPOucN5fcEw/s320/DSCI1244.JPG)
Potrebno vam je:
Šolja od čaja mleka
2/3 kockice kvasca
3 kašike šećera
pola kašičice soli
1 margarin
2 jajeta + žumance za premazivanje
malo manje od 1 kg brašna.
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, odmah dodati margarin, jaja i brašno, posoliti. U to dodati brašno i mesiti dok ne počne da se odvaja od posude. Testo podeliti na 6 delova i odmah razvući. Filovati po želji. Premazati žumancem i staviti u hladnu rernu. Peći oko 1/2 sata na 200 C ili dok ne dobije zlatno žutu boju.
Slana varijanta (sa mesom i sirom)
Slatka varijanta (sa makom)
Fil za slatku štrudlu-
1/2 kg maka
1/2 l mleka
4o0 gr šećera
100 gr blanširanog badema
Prokuvati mleko i šećer, sipati mleveni mak, mešati par minuta i dodati badem. Prohladiti i filovati štrudlu.
No comments:
Post a Comment